Unge mennesker spiser mad ombord på et skib

Netværk kan redde dit projekt

Unge mennesker spiser mad ombord på et skib

Netværk kan redde dit projekt

Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken (eller tømmerflåde) selv. Der er altid hjælp at hente i havnen. Bank på hos din lokale havneaktør, når du har kortlagt dine udfordringer.

Netværk kan redde dit projekt

Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken (eller tømmerflåde) selv. Der er altid hjælp at hente i havnen. Bank på hos din lokale havneaktør, når du har kortlagt dine udfordringer.

Dyrk ildsjælene

Det er værd at undersøge, om der findes et relevant netværk for havnekultur i din by. I København har Kulturhavn365 eksempelvis taget initiativ til Facebook-gruppen Netværk for Havnekulturskabere, hvor projektmagere kan spørge hinanden til råds. Du kommer også langt ved at kontakte aktører, der popper op, når man siger ”havn”. Det kan være den lokale kajakklub, kulturhus, kunstner, kommune eller andre. Måske har de lyst til at lege med.

null

Find ildsjælene i lokalområdet, og dyrk dem. Vi havde et godt samarbejde med Valby Bådklub lige ved siden af arealet.

Jan Lippert / Sound21

Denne tilgang er især et plus, hvis du ønsker mange deltagere. Det beviste Cph Raft Entertainment og Maritime Nyttehaver, som i marts 2017 slog deres tømmerflådekoncert og østerssmagning sammen til et enkelt event. Sammen skabte de noget, der var større end de to projekter hver for sig. Summa summarum: Når I er flere om et arrangement, har I så mange muskler at spille på, at Skipper Skræk skal spise mere spinat for at følge med.

Plantasia Festival
Hvordan skaber vi grønne byrum og haver i København? Det undersøgte det flydende kunstnerkollektiv Illutron i sensommeren 2016. Havefestivalen fandt sted i Illutrons egen urbane taghave, Plantasia.

Træk på andres knowhow

Identificer nogle garvede havnerotter, som kan skærpe dit projekt. Et sæt friske øjne kan opsnappe huller i konceptet og skubbe dig i den rigtige retning. Det gælder også, selvom du har tænkt så langt ud af boksen, at der ikke eksisterer noget oplagt forlæg. Ideen rummer med garanti problemstillinger, andre allerede har bakset med. Udnyt det, og undgå mere blod, sved og tårer end højst nødvendigt.

Lån og lej materialer

I nogle byer kan du låne materialer fra en såkaldt ”grejbank”, som indeholder alt fra våddragter til SUP-boards, kajakker, vaders, svømmefødder og vandkikkerter. Friluftsrådet står eksempelvis for at koordinere et landsdækkende netværk af grejbanker, der primært henvender sig til foreninger, skoler og i nogle tilfælde private. Andre steder er det ikke helt så organiseret og foregår mere ad hoc. Igen kommer du langt ved at række ud til havneaktører – store som små – som du kan komme i tanker om i dit lokalområde.

null

Illutron hjælper mange andre kulturprojekter med at komme i vandet. Vi har for eksempel en kran, som kan få mange projekter ud at sejle.

Christian Liljedahl / Kunstner

FOTOCREDIT
Jakub Klust

HAVNETIP
Selvom du planlægger et lille arrangement, er det altid rart med en hjælpende hånd. Måske har du luft i økonomien til at kunne betale nogen for at hjælpe til. Alternativt kan du få fat i frivillige. Heldigvis har mange byer et frivilligkorps, som står på spring for at understøtte events.

Udvalgte interviews