Kajakroer i Nordhavn
Kulturhavn365 har samlet unik viden om havnekultur fra 2015-2018. Projektet har skabt over 170 aktiviteter i Københavns Havn sammen med et hav af projektmagere og ildsjæle.

Baggrunden

København har de seneste år haft vokseværk. Flere og flere er flyttet til byen, og flere ønsker at blive boende. Det betyder, at byen er nødt til at udvikle sig. Udvikle sig for at kunne huse alle københavnere og for fortsat at kunne skabe rammerne om det gode liv. Udvikling af byrum med muligheder for kulturelle aktiviteter er essentielt for livskvalitet i byen. Københavns Havn er en vital del af byen, men store dele af de 42 km kaj, som strækker sig fra Nordhavn til Sydhavnen, bliver ikke brugt uden for sommerhalvåret.

Kulturhavn365 er et treårigt udviklingsprojekt under Københavns Kommune, som Nordea-fonden har støttet med 11,5 mio. kr. Projektet har fra 2015-2018 skabt kulturoplevelser i havnen hele året rundt. Formålet har også været at indsamle erfaring og skabe viden om brug af havnen, som efterfølgende kan inspirere og bruges af andre.

Erfaringerne fra dette projekt lægger derfor ikke kun til kaj i København, men bliver brugt som inspiration og viden til at udvikle områder i og omkring havne i andre danske og udenlandske byer. Det blå byrum er en unik kulturel scene – husk havnen!

Podcast om havnekultur

Tag med på en kulturrejse i havnen, når centrale havneaktører fortæller om kulturudvikling i Københavns Havn. Hør her afsnit to, hvor Jonas Kold fortæller om Kulturhavn365’s arbejde i havnen. Du kan høre hele vores podcast-serie her. Serien er produceret af Unbuild Space for Kulturhavn365.