Kajakroer i Nordhavn
Kulturhavn365 har samlet unik viden om havnekultur fra 2015-2018. Projektet har skabt over 170 aktiviteter i Københavns Havn sammen med et hav af projektmagere og ildsjæle.

Baggrunden

København har de seneste år haft vokseværk. Flere og flere er flyttet til byen, og flere ønsker at blive boende. Det betyder, at byen er nødt til at udvikle sig. Udvikle sig for at kunne huse alle københavnere og for fortsat at kunne skabe rammerne om det gode liv. Udvikling af byrum med muligheder for kulturelle aktiviteter er essentielt for livskvalitet i byen. Københavns Havn er en vital del af byen, men store dele af de 42 km kaj, som strækker sig fra Nordhavn til Sydhavnen, bliver ikke brugt uden for sommerhalvåret.

Kulturhavn365 er et treårigt udviklingsprojekt under Københavns Kommune, som Nordea-fonden har støttet med 11,5 mio. kr. Projektet har fra 2015-2018 skabt kulturoplevelser i havnen hele året rundt. Formålet har også været at indsamle erfaring og skabe viden om brug af havnen, som efterfølgende kan inspirere og bruges af andre.

Erfaringerne fra dette projekt lægger derfor ikke kun til kaj i København, men bliver brugt som inspiration og viden til at udvikle områder i og omkring havne i andre danske og udenlandske byer. Det blå byrum er en unik kulturel scene – husk havnen!

Podcast om havnekultur

Tag med på en kulturrejse i havnen, når centrale havneaktører fortæller om kulturudvikling i Københavns Havn. Hør her afsnit to, hvor Jonas Kold fortæller om Kulturhavn365’s arbejde i havnen. Du kan høre hele vores podcast-serie her. Serien er produceret af Unbuild Space for Kulturhavn365.

Håndbog for projektmagere og havnebyer

Vi har samlet vores erfaringer med havnekultur i en håndbog for projektmagere og havnebyer. Send en virtuel flaskepost til info@kulturhavn365.dk, hvis du er interesseret i et gratis eksemplar, eller læs den digitale udgave her.

Bag om Kulturhavn365

Jan Henriksen
Chefkonsulent

Jan er chefkonsulent i Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning. Han har det overordnede ledelsesansvar for Kulturhavn365 og søsterprojektet Kulturhavn Festival.
E: za0v@kff.kk.dk / T: 3045 4161

Jonas Kold
Projektleder

Jonas har været projektleder for Kulturhavn365 siden 2015. Han har især stillet skarpt på partnerskaber med forskellige aktører inden og uden for Københavns Kommune.
E: eg5k@kff.kk.dk / T: 2361 6078

Joan Osted Thomsen
Kommunikationsmedarbejder

Joan har særligt arbejdet med at synliggøre Kulturhavn365 i pressen og i byrummet. Hun har også afholdt workshops og netværksmøder for havne- og kulturaktører.

Emma Amalie Klara Samuelsen
Studentermedhjælper

Emma har arbejdet som studentermedhjælper ved siden af sin kandidat i Visuel Kultur. Hun har blandt andet kastet sig over kommunikation, arrangementer og dokumentation.

Nina Vindum Rasmussen
Kommunikationsmedarbejder

Nina har siden 2017 formidlet projektets gode historier på web, sociale medier og i pressen. Hun har desuden udarbejdet bogen ”Havnekultur – håndbog for projektmagere og havnebyer”.

Nina Vindum Rasmussen fra Kulturhavn365
Nina Vindum Rasmussen
Kommunikationsmedarbejder

Nina har siden 2017 formidlet projektets gode historier på web, sociale medier og i pressen. Hun har desuden udarbejdet bogen ”Havnekultur – håndbog for projektmagere og havnebyer”.