Under Over Fladen

Under Over Fladen

Undervandskoncert i Sydhavnen.

Hvordan lyder en koncert, som bliver spillet under vand? Og hvordan ser den ud? Det satte musikkollektivet Copenhagen Acid Puppies sig for at undersøge en lørdag i september.

Her inviterede de til en hel dag med lyd og vand som tema. Arrangementet begyndte med en indendørs workshop i at bygge hydrofoner (undervandsmikrofoner) og undervandsinstrumenter. Efterfølgende kunne deltagerne afprøve deres instrumenter og mikrofoner på et professionelt musikanlæg.

Efter workshoppen hoppede Copenhagen Acid Puppies i havnen uden for Teglværket og spillede koncert på deres egne hjemmebyggede instrumenter under vandet. To dykkere gav den gas på instrumenterne, mens en tredje dykker filmede hele seancen med et GoPro-kamera. Optagelserne blev livestreamet på storskærm indenfor i Teglværkets hal. Som en af dykkerne, Jonny Rottman, forklarer:

null
Lyd under vand rejser meget længere, men ringer hurtigere ud. Så at stryge på metalliske overflader og perkussive elementer virker rigtigt godt under vand.

Jonny Rottman / Copenhagen Acid Puppies

Vandtemaet blev understøttet af vejret: Regnen piskede nemlig ned det meste af dagen. Det forhindrede dog ikke mange publikummer i at trodse vejret og overvære koncerten iført paraplyer. Resten af aftenen bød på DJ’s og god stemning indenfor hos Teglværket.

Læs mere i vores interview med arrangørerne, hvor de fortæller, hvad det kræver at arrangere en undervandskoncert: Link til artikel.

Arrangementet var støttet af Kulturhavn365.

STED Teglværket, Teglholmsgade 27, 2450 København SV
TIDSPUNKT 9/9 2017 kl. 15-23.59
ARRANGØR Copenhagen Acid Puppies
FOTOCREDIT Lisbeth Johansen
LÆS MERE Facebook

Flere artikler