Søslag i Københavns Havn

Søslag i Københavns Havn

Kanonerne buldrede og bragede, da et søslag indtog havnen.

I efterårsferien 2017 kunne københavnerne opleve et søslag anno 1717. Over to dage bekæmpede Tordenskiold den svenske fjende i et spektakulært setup i vandet mellem Den Sorte Diamant og Cirkelbroen. Begge dage var havnen lukket af mellem Langebro og Knippelsbro.

Tordenskiold og hans soldater genopstod i skuespillet “Legenden om Tordenskiold”. Skuespillere iført historiske uniformer bekæmpede den svenske fjende på vandet. Tre skibe deltog i skuespillet: En russisk fregat (Shtandart) fra Sct. Petersborg, en dansk skonnert (Marilyn Anne) fra Struer og et russisk museumsskib (Pilgrim) fra Petrozavodsk.

Kajen var pakket med mennesker på begge sider af vandet begge dage. Også dag to, hvor regnen piskede ned, og publikum var tvunget til at forskanse sig bag paraplyer.

null
Jeg var helt rørt over, at der var så mange mennesker. Der stod bare mennesker over det hele. Selv i silende regn trodsede gæsterne vejret.

Maj Laasholdt / Nationalmuseet

Det store søslag var et samarbejde mellem Kulturhavn365, Nationalmuseet/Tøjhusmuseet og Tordenskioldsdage i Frederikshavn.

STED Vandet mellem Den Sorte Diamant og Cirkelbroen, København K
TIDSPUNKT 19/10 – 20/10 kl. 20-21
ARRANGØR Nationalmuseet/Tøjhusmuseet, Tordenskioldsdage og Kulturhavn365
FOTOCREDIT Palle Vedel og Troels Heien
LÆS MERE Facebook

Flere artikler