Østerssmagning

Østerssmagning

Østers i alle afskygninger ved Bølgen på Kalvebod Brygge.

I forbindelse med den årlige østersuge, Oyster Trophy Week, inviterede Maritime Nyttehaver nysgerrige i alle aldersgrupper til at smage østers. Arrangementet var en stor succes og trak mange mennesker til Bølgen på en kølig oktoberdag.

Maritime Nyttehaver indledte med en introduktion til undervisningsforløbet “Østerstæmmerne”. Den fælles optakt kom blandt andet ind på havnens økosystemer, lokal fødevareproduktion og ideen om at bruge det rene vand i havnen til at producere afgrøder. Vandet i Københavns Havn er nemlig rent nok til, at man kan producere både østers, muslinger, tang og fisk.

Herefter overtog maritime formidlere og gik i køkkenet med deltagerne på tre forskellige madstationer:

  • “Slagtestationen”, hvor deltagerne lærte at åbne østers samt kvalitets- og typebestemme dem.
  • “Fritøsters”, hvor deltagerne lærte at fritere deres østers.
  • “Brænderen”, hvor østers blev tilberedt med en gasbrænder.

Undervejs fik deltagerne masser af viden om de magiske bløddyr. Der var rig lejlighed til at smage på sagerne, og det skortede ej heller på bobler til ganen.

Østerssmagningen var støttet af Kulturhavn365.

STED Kalvebod Bølge, 1560 København V
TIDSPUNKT 9/10 2015
ARRANGØR Maritime Nyttehaver
FOTOCREDIT Søren Kierkegaard
LÆS MERE Maritime Nyttehaver

Flere artikler