Nedbrud

Nedbrud

Sanselig filmrejse til Ilulissat-gletscheren under åben himmel.

Under Copenhagen Light Festival kunne københavnerne opleve de enorme kræfter, der får Indlandsisen til at krakelere. Videoinstallationen “Nedbrud” viste nemlig, hvordan isen løsriver sig fra grundfjeldet med et areal, der er større end København.

Arktis er et område på flere millioner kvadratkilometer, der ligger omkring Nordpolen. Det omfatter store land- og havområder, der blandt andet hører under Grønland. Det er ikke kun på grund af den smukke natur, ministre og statsoverhoveder valfarter derop med prominente gæster. Forklaringen ligger i, at Arktis er det område i verden, hvor de største og umiddelbart mest synlige klimaændringer sker.

null
De sidste 30 år er 15-20 pct. af havisen omkring Nordpolen forsvundet. Det svarer til, at der hvert år er forsvundet et areal på størrelse med Danmark.

Manden med Kameraet / Arrangør

Installationen blev vist tre dage: den 21., 22. og 23. februar, alle dage fra klokken 18-23. Der var dog kun lyd indtil klokken 21. Området omkring Islands Brygge blev desuden iscenesat med lys, og den arktiske februarkulde i København satte prikken over i’et. Arrangørerne sørgede både for tæpper og varmeposer til de vikinger, der trodsede kulden.

“Nedbrud” var en del af Copenhagen Light Festival og støttet af Kulturhavn365.

STED Ved basketballbanen mellem Langebro og Kulturhuset Islands Brygge (ud for Islands Brygge 7)
TIDSPUNKT 21/2 – 23/2 kl. 18-23
ARRANGØR Manden med kameraet, Copenhagen Light Festival og Kulturhavn365
FOTOCREDIT Andreas Raun Arneberg
LÆS MERE Manden med Kameraet

Flere artikler