Havnen før og nu

Havnen før og nu

En fotoudstilling om havnen i tre formater.

Der er stor kulturel, social og arkitektonisk forskel på syd- og norddelen af Københavns Havn. CPF og Københavns Museum ønskede at oplyse om, visualisere og dokumentere denne kulturelle mangfoldighed og arkitektoniske diversitet.

“Havnen før og nu” var en fotoudstilling og samtidig en understregning af havnen som et af Københavns vartegn. I foråret 2016 arrangerede Copenhagen Photo Festival fototurene “Til lands” og “Til vands”, der sendte folk til forskellige afkroge af havnen. I tilknytning hertil afholdt Københavns Museum en fotokonkurrence, som fandt i inspiration i arkivfotos fra udvalgte steder i havnen. De bedste fotos kunne herefter opleves i udstillingen “Havnen før og nu”.

Udstillingen inddrog et væld af brugere og satte fokus på områdets skæve og rå steder. Det rakte også længere, idet Københavns Museum og CPF samtidig indsamlede og dokumenterede et stykke kulturhistorie, der dels kunne indgå i museets faste samling og dels kunne rejse videre som vandreudstilling.

En jury indsamlede de bedste billeder fra hver tur, og priser til de udvalgte vindere blev overrakt ved ferniseringen i Kulturhuset Islands Brygge.

De bedste billeder fra turene kunne således opleves i udstillingen “Havnen før og nu”. Her blev de mange snapshots sat i relief af historiske fotos fra Københavns Museums arkiv. På denne måde gav udstillingen et unikt indblik i den gennemgribende forandring af havnen fra industri til rekreativt område.

Udstillingen i de tre formater fandt sted:

    • VÆGGEN, Dantes Plads (Digital udstilling) 29. maj – 1. juli
    • Kalvebod Bølge (Udendørs udstilling) 29. maj – 1. august
    • Kulturhuset Islands Brygge (Indendørs udstilling) 29. maj – 1. august

Udstillingen var støttet af Kulturhavn365.

STED Kulturhuset Islands Brygge, 2300 København S, Kalvebod Bølge, 1560 København V og Dantes Plads, 1556 København V
TIDSPUNKT 29/5 – 1/8 2016
ARRANGØR Copenhagen Photo Festival
FOTOCREDIT Copenhagen Photo Festival
LÆS MERE Havnen før og nu

Flere artikler