Betonsymposium

Betonsymposium

Foredrag og workshops med fokus på fiberbeton som materiale til kreative projekter.

I efteråret 2017 inviterede kunstneren Kim Max Tobiasen til en række arrangementer, hvor man kunne lære at bygge flåder, både og flydende kunstværker i fiberbeton.

Som Kim Max Tobiasen forklarer, er fiberbeton blevet brugt de sidste 100 år. Det har i perioder været populært blandt amatører, fordi det er let at gå til og ikke kræver de store maskiner, uddannelser eller evner. Beton har desuden den fordel, at det i modsætning til næsten alle andre materialer kan tåle saltvand. Man kan derfor spare den dyre, svære proces med at slutbehandle og male.

null
Beton er et oplagt materiale, når man skal lave kunstværker, flåder og installationer på vandet.

Kim Max Tobiasen / Arrangør

De sidste 10 år er der sket utroligt meget inden for udvikling af beton, primært drevet af byggebranchen. Ifølge arrangøren er denne udvikling ikke slået igennem til kunstnere og projektmagere, der arbejder med ting på vandet. Derfor arrangerede han et betonsymposium for at fremhæve materialets potentiale.

Deltagerne fik både viden fra en betonekspert og en hands-on-oplevelse med materialet.

Arrangementet henvendte sig til kunstnere, projektmagere og andre, der bygger ting på eller ved vandet i Københavns Havn. Betonsymposiet var støttet af Kulturhavn365.

STED Illutron, Refshalevej 167, 1432 København K
TIDSPUNKT 20/11 2017 – 20/12 2017
ARRANGØR Kim Max Tobiasen
FOTOCREDIT Illutron
LÆS MERE Illutron

Flere artikler