Vandede verdninger

Vandede verdninger

Udstilling og boglancering med fokus på kroppens forbindelse til vand.

Vi er alle kroppe af vand. Det understregede Laboratoriet for Æstetik og Økologi på Verdens Vanddag den 22. marts. Her inviterede de til lancering af den danske udgave af essayet ”Hydrofeminisme: Eller, om at blive en krop af vand”, som er skrevet af den feministiske filosof Astrida Neimanis. I essayet viser Astrida Neimanis, hvordan vi er forbundet med vandet. Vores kroppe består hovedsageligt af vand, og gennem vand forbindes vi også med andre kroppe.

Laboratoriet for Æstetik og Økologi vendte blikket mod vandets økologier og spurgte: Hvordan flyder feminismen over sine egne grænser gennem vandede perspektiver? Hvilke nye hydro-logikker udfoldes i vandige habitater? Hvordan skaber vand verdener?

Arrangementet fandt sted hos det flydende kunstnerkollektiv Illutron. Her kunne de fremmødte gå på opdagelse i en række værker med forskellige perspektiver på vandtemaet: fra udforskninger af havbundens mærkelige bløddyr til eksperimenter med en ny gensidigt impliceret ontologi.

”Vandede verdninger” var en del af projektet Hydra, som udforsker vandede verdninger, transkropslige traumer og oceanisk healing.

Arrangementet var støttet af Kulturhavn365.

STED Illutron, Refshalevej 167, 1432 København K
TIDSPUNKT 22/3 2018 kl. 18-21
ARRANGØR Laboratoriet for Æstetik og Økologi
FOTOCREDIT Malthe Ivarsson
LÆS MERE Laboratoriet for Æstetik og Økologi

Flere artikler