Dreng tegner skulpturer på Refshaleøen

Vand og vejr som kreativt benspænd

Dreng tegner skulpturer på Refshaleøen

Vand og vejr som kreativt benspænd

Du kan bruge havnen til at sætte skub i den kreative magi. Det samme gælder det ustadige danske vejr, som ofte tvinger dig til at improvisere og have en plan B i baglommen.

Vand og vejr som kreativt benspænd

Du kan bruge havnen til at sætte skub i den kreative magi. Det samme gælder det ustadige danske vejr, som ofte tvinger dig til at improvisere og have en plan B i baglommen.

Havnen som omdrejningspunkt

Slip din krøllede hjerne fri, og sæt havnen i spil på en anderledes måde. Det er svært at være kreativ helt uden begrænsninger. Havnen er derfor en oplagt ramme, når du kaster dig over ideudviklingen. Overvej, hvordan du kan arbejde med følgende temaer:

  • Havnens DNA og identitet
  • Skellet mellem kaj og vand
  • Mindre kendte havneområder
  • Vand som materiale og sted

Mange projektmagere kan skrive under på, at havnekultur kan give en grå hår. Havnen rummer nemlig mange specifikke sikkerheds- og spilleregler. Vind og vejr kan desuden gøre det svært at styre flåder eller både omkring. Når du har sat skik på de praktiske aspekter, vil du dog opleve, at der findes en anden frihed på vandet.

null

Det er sjovt, at der har været den ramme fra starten, at det skulle sætte fokus på havnen. Det har givet os et udgangspunkt og noget at tænke kreativt indenfor.

Nina Greve Roesen / KUU Business

Havnevandring med tegneblyant og papir
Det Mobile Akademi inviterede til kunstnerisk havnevandring i Københavns Havn. Omkring 20 københavnere trodsede vind og vejr og så havnebyrummet fra en ny, kreativ vinkel.

Det danske vejr er plan B-vejr

Danmark er ikke just kendt for sin overflod af tørvejr, solskin og D-vitamin. Faktisk regner det i gennemsnit 179 dage om året. Selvom kalenderen viser juli, kan vejret snildt være en grå, våd og kold omgang. Derfor er det smart at have en plan B i baghånden, såfremt det står ned i stænger, eller der er Mordor-ond kulde, når du skal afvikle dit arrangement. Så ender du ikke med ingenting, hvis du er nødt til at aflyse plan A. Du kan også vende det ustadige vejr til en slags vikingetest og stædigt proklamere: ”Vi gennemfører uanset hvad.” Vurder, om dit publikum kan forskanse sig bag paraplyer, eller du kan placere dem i læ i tilfælde af ustadigt vejr. Varme drikke til deltagere og arrangører er også en sikker vinder, når kulden bider lidt.

Det er ingen skam at sige stop

Hvis du på dagen vurderer, at vejret og forholdene gør det for usikkert at gennemføre, er det helt i orden at sige stop. Husk, vi laver kultur for at skabe gode oplevelser. Lyt til din mavefornemmelse. Hvis noget føles forkert, så tryk på stopknappen. Snak på forhånd om, hvad I gør, hvis det bliver nødvendigt. Ender I med at aflyse, er det altid god stil at melde det klart ud til dem, der har sat kryds i kalenderen.

FOTOCREDIT
Nina Vindum Rasmussen

HAVNETIP
Hop på cyklen, og gå på opdagelse i havnens afkroge. I København gemmer der sig mange skjulte perler uden for menneskemagneter som Nyhavn og Islands Brygge. Nogle steder skyder nye byggerier op, mens andre emmer af historie og patina. Lokaliser den maritime stemning, der passer til lige netop dit kulturprojekt.

Udvalgte interviews