Undervandskameraer i havnen

Undervandskameraer i havnen

Et kig under vandoverfladen i Københavns Havn.

På træbryggen på Sluseholmen, ved siden af husbåden Jamais Pense, stod et lille halvtag. Her var alle forbipasserende inviteret til at kigge ind, kigge på skærmene og kigge ned. To undervandskameraer gav nemlig mulighed for at se, hvordan havnen ser ud på bunden.

Kunstneren Christian Liljedahl stod bag projektet. Som han fortæller, handlede en del af projektet om at udvikle en ny type undervandskamera. Det viste sig dog, at hans ide til et kamerakoncept ikke fungerede. Han måtte derfor købe et par kommercielle undervandskameraer, selvom det egentlig ikke var formålet med projektet.

Alligevel mødte projektet stor interesse fra folk i området og på de sociale medier. Træbryggen er normalt et tomt sted, hvor der ikke foregår så meget. Derfor var folk meget glade og taknemmelige for, at der kom en midlertidig aktivitet.

null
Det var spændende at give folk et nyt blik på deres havn og vise dem, at der er liv under
vandet.

Christian Liljedahl / Kunstner

Hvis der ikke lige var nogen fisk, der viste sig frem på skærmen, var der lagt et par kataloger med billeder af de mange fisk og dyr, man kan finde i Øresund. Københavns Havn er nemlig fuld af liv lige under overfladen.

Projektet løb over to uger og var støttet af Kulturhavn365.

STED Sluseholmen, 2450 København SV
TIDSPUNKT 18/3 – 31/3 2018
ARRANGØR Christian Liljedahl
FOTOCREDIT Mikal Schlosser
LÆS MERE Havnepoesi

Flere artikler