Ildkanon går af ved Havnebadet Islands Brygge

Sådan spirer samarbejder

Ildkanon går af ved Havnebadet Islands Brygge

Sådan spirer samarbejder

Slå pjalterne sammen med interne og eksterne samarbejdspartnere. Sammen kan I mobilisere en kulturbølge i havnen.

Sådan spirer samarbejder

Slå pjalterne sammen med interne og eksterne samarbejdspartnere. Sammen kan I mobilisere en kulturbølge i havnen.

Gensidig inspiration

Havnen giver mange fælles snitflader, selvom vi arbejder i forskellige organisationer eller kommunale afdelinger. Udnyt det, og spil bold med de andre, der arbejder med havnen eller ser en værdi i havnekultur. Gå sammen om et konkret projekt, hvis I får muligheden. Samarbejder er en unik chance for at kigge andre over skulderen og mærke, hvordan de tilgår havnekultur. Det giver anledning til at ruske lidt op i den arbejdsgang, I plejer at have. Du får nemlig nye input til, hvordan du kan planlægge, fundraise, markedsføre og afvikle events i havnen.

Klar arbejdsfordeling

Der kommer uden tvivl mange bolde i luften, når du samarbejder med andre om et havneevent. Opsæt klare rammer, så I ved, hvem der gør hvad. Måske er du en haj til at indhente tilladelser og sørge for sikkerhed i havnen, mens din samarbejdspartner er PR-strategiernes ukronede dronning. Alle oplever det som en lettelse, hvis I har en knivskarp arbejdsfordeling.

Det samme gælder internt. Uddeleger opgaven til en eller to medarbejdere, så arbejdsbyrden ikke tapper hele teamet for energi. En eller to personer bør agere ankermand på det aktuelle event. De andre ”passer butikken” og har hånd i hanke med øvrige faste havneopgaver.

Hold kontakten ved lige

Lav en grundig evaluering sammen på den anden side af afviklingen. Sørg for at invitere samarbejdspartnere til fremtidige arrangementer, så relationen ikke løber ud i sandet. Måske har I dannet grobund for endnu et arrangement, en workshop eller noget tredje?

Ilddåb som vinterbader
En kold søndag kunne københavnerne få deres ilddåb som vinterbader. Dagen bød desuden på sauna, ildkanon, lys og koncert med The Orb. Eventet var arrangeret af Frost Festival og Kulturhavn365.

FOTOCREDIT
Malthe Ivarsson

HAVNETIP
Inviter andre havneaktører eller kulturprojekter til at arbejde på jeres kontor i ny og næ. Pak selv computeren, og ryk ud til andre, når du kan. De gode ideer ser dagens lys, når du bryder de vante rammer.

Udvalgte interviews