Robot-sejlbåde

Robot-sejlbåde

Børn og voksne lærte at bygge fjernstyrede sejlbåde.

Deltagerne fik mulighed for at bygge deres egen modelsejlbåd med kyndig vejledning fra robotforskere. Modelbådene blev bygget med genanvendte materialer såsom plastrør og flamingoskum. Der blev installeret små servoere til at styre roret og sejlet enten via fjernstyring eller autonomt.

Forskere og makers fra IT-Universitetets REAL (Robotics Evolution and Arts Laboratory) stod bag arrangementet. De støttede med ekspertise og vejledning gennem hele forløbet.

De mere erfarne deltagere fik mulighed for at bygge autonome robotbåde, der kunne sejle efter GPS og andre sensorer. Her kunne man teste lasercutting og 3D-print til at bygge bådens skrog, mast og sejl. Der var desuden mulighed for at programmere mikrocomputere, der autonomt kunne styre båden gennem vind og vejr.

null
Der var deltagere i alle aldre. Fra en erfaren ingeniør til en pige på 10 år. Flere fik bygget noget, der rent faktisk virkede.

Stig Anton Nielsen / IT-Universitetet

IT-Universitetet bidrog med avanceret værktøj og måleinstrumenter. Guldminen leverede arbejdsplads og genanvendte materialer til at gøre bådene dekorative. Bådklubben Molen hjalp med klubhus og havnevand.

Arrangementet forløb over en hel weekend og sluttede ved solnedgang, hvor de hjemmebyggede både blev testet i vandet ved Sydhavnen. Her var der kaffe og kage til deltagerne og interesserede tilskuere. Deltagerne kunne tage bådene med hjem efter arrangementet.

Det blev en weekend, hvor barnlige sjæle og robotinteresserede nørder kunne møde ligesindede og lære af hinanden og arrangørerne.

Workshoppen var støttet af Kulturhavn365.

STED Bådklubben Molen (Sydløbsvej 1, 2450 København SV), Guldminen (Vasbygade 26, 2450 København SV) og IT-Universitetet (Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S)
TIDSPUNKT 17/3 – 18/3 2018
ARRANGØR IT-Universitetet og Bådklubben Molen
FOTOCREDIT Mads Rudolf
LÆS MERE Stig Anton Nielsen

Flere artikler