Miljøkajakken

Miljøkajakken

Frivillige samler skrald fra havnen i hele kajaksæsonen.

Når skrald blæser ud i vandet, er det overladt til sig selv. Over tid bliver det nedbrudt til mikroplast, som er en kæmpe belastning for miljøet. Derfor skal vi ud at samle skraldet op. Sådan lyder budskabet fra Foreningen Miljøkajakken.

Ideen er, at du kan hoppe i Miljøkajakken og hjælpe med at rense Københavns Havn for skrald – helt gratis. Du kan tilmed gøre det med en ven. Miljøkajakken er nemlig beregnet til to personer.

Du kan samle affald mange steder i havnen, og indsamlingsspanden kan hurtigt blive fyldt. Når du kommer i land, bliver affaldet vejet og skrevet ind i Miljøkajakkens mappe.

Den første miljøkajak blev født i København, men andre havnebyer har også meldt sig i kampen mod affaldet. Foreningen Miljøkajakken håber, endnu flere byer vil tage initiativet til sig.

null
Vi ønsker et større netværk af miljøkajakker rundt omkring i Danmark og måske også i udlandet. Det kan være kajakklubber eller andre, der faciliterer Miljøkajakken i det daglige.

Tobias Weber-Andersen / Foreningen Miljøkajakken

Som en del af netværket skal man tage imod de frivillige og veje fangsten, når deres affaldstogt er forbi. Foreningen Miljøkajakken fastholder, at det er vigtigt at kontrollere affaldstyperne og have tjek på, hvor mange kilo der bliver samlet. Så er det nemlig muligt at skabe en større bevidsthed om foruening i vandet.

Du kan booke en tur i Miljøkajakken her. Miljøet vil elske dig for det.

Kulturhavn365 har støttet Miljøkajakken.

STED Kayak Republic, Børskaj 12, 1221 København K (mødested)
TIDSPUNKT Hele kajaksæsonen
ARRANGØR Foreningen Miljøkajakken
FOTOCREDIT Andreas Raun Arneberg, Jonas Ellebæk Petersen, Mads Tolstrup og Søren Bech
LÆS MERE Miljøkajakken

Flere artikler