Kunstnerisk sejlads

Kunstnerisk sejlads

Kanalrundfart med duften af destilleret havvand.

Under Copenhagen Art Week sejlede en kunstnerisk kanalrundfart rundt i havnen. Her var publikum inviteret til at få bind for øjnene og opleve duften af destilleret havvand.

Til lejligheden tog kunstnerne Will Owen (US), Claus Haxholm (DK) og Jenny Gräf Sheppard (US) udgangspunkt i båden og havnen som ramme for deres kollektive performanceværker. Jenny Gräf indbød i sit selskab publikum til at lave parfume af vand fra kanalen til den nye duftserie Channal Mist, mens båden fragtede publikum rundt i Københavns kanaler.

En del af Copenhagen Art Weeks formål var at binde store og små institutioner sammen på tværs af byen og vise publikum nye måder at tilgå udstillingsstederne. Sejlruten lå derfor mellem CHART ART FAIR på Charlottenborg og SMK’s store sommerevent SMK Fridays på kajen ved Den Kongelige Afstøbningssamling.

null
Kunstbåden udfoldede havnens performative rum, og kanalbåden fik en ny rolle som transportmiddel mellem to centrale kunstinstitutioner.

Kunsten.nu / Arrangør

I løbet af Copenhagen Art Week havde kunstbåden fem afgange, Der var plads til 120 deltagere, og båden var fyldt hver gang. Mange mennesker fik dermed øjnene op for havnen som rum og Københavns rene havnevand.

Arrangementet var støttet af Kulturhavn365.

STED Fra Charlottenborg til Den Kongelige Afstøbningssamling
TIDSPUNKT 21/8 2015
ARRANGØR Kunsten.nu
FOTOCREDIT Kunsten.nu
LÆS MERE Kunsten.nu

Flere artikler