Kunstnerisk havnevandring

Kunstnerisk havnevandring

Havnevandring med tegneblyant og papir.

I april 2017 tegnede cirka 20 københavnere sig vej gennem Københavns Havn.

Den alternative byvandring varede 2,5 time og var arrangeret af undervisningsenheden Det Mobile Akademi. Kunstner Lisbeth van Deurs gav tegnetips, mens kunsthistoriker Stine Sørensen fortalte historiske fakta om de steder, turen besøgte.

Deltagerne mødtes ved Christianshavn Metro og gik ned til turens første tegnestop ved kajen under Knippelsbro. Efter et par tegneøvelser hoppede gruppen på havnebussen og sejlede til Nyhavn.

I Nyhavn ventede en særlig overraskelse, da en af deltagerne pludselig brød ud i operasang. Den smukke sang og de flittige tegnere fik en del opmærksomhed fra forbipasserede turister. Flere stoppede op og kiggede tegnerne over skulderen for at se de kunstneriske fortolkninger af området.

Sidste stop var området omkring Refshalevej 151, hvor en række hvide skulpturer blev dagens sidste tegneobjekt. Her blev der også tanket op med kaffe, kiks og kakao.

I løbet af eftermiddagen blev deltagerne introduceret for en række udvalgte materialer og tegneteknikker, der skærpede sanserne og indfangede havnemiljøets stemning. Som Det Mobile Akademi forklarer:

null
Havnen er en enestående og stemningsfuld scene, hvor man kan tegne og skabe sine egne bybilleder.

Stine Sørensen / Det Mobile Akademi

Det Mobile Akademi ønsker at viderføre havnevandringskonceptet, så hold udkig efter kommende vandringer. Havnevandringen var støttet af Kulturhavn365.

STED Knippelsbrogade, Nyhavn og Refshaleøen
TIDSPUNKT 23/4 2017 kl. 13.00-15.30
ARRANGØR Det Mobile Akademi
FOTOCREDIT Nina Vindum Rasmussen
LÆS MERE Det Mobile Akademi

Flere artikler