Københavnere snakker ved havnefronten på Papirøen

Kommunen som paraply

Københavnere slapper af ved La Banchina på Refshaleøen

Kommunen som paraply

Flere hjerner arbejder som bekendt bedre end en. Styrk relationerne i havnen ved at sætte forskellige aktører sammen, og lad dem dele erfaringer og knowhow. Her er vores råd til at danne netværk i havnen.

Kommunen som paraply

Flere hjerner arbejder som bekendt bedre end en. Styrk relationerne i havnen ved at sætte forskellige aktører sammen, og lad dem dele erfaringer og knowhow. Her er vores råd til at danne netværk i havnen.

Sæt ansigt på hinanden

Havnen åbner sig, når du taler med nye aktører. Derfor er der brug for en instans, der binder trådene sammen. Kommunen kan løfte denne opgave. Grib fat i projektmagere, forvaltninger, virksomheder, foreninger og organisationer. Skab et forum, hvor de kan sætte ansigt på hinanden, videndele og indgå samarbejder. Projektmagerne vil opleve, at de får bedre adgang til havnen, og at andre havneaktører hjælper kulturen på vej. Netværket vokser bedst ansigt-til-ansigt, men et virtuelt samlingspunkt har også sine fordele.

null

Kulturhavn365 har hjulpet med at udbrede Miljøkajakken til andre instanser og aktører, som har taget kontakt til os for at lave et samarbejde.

Tobias Weber-Andersen  / Foreningen Miljøkajakken

Hjernestorm i havnen
I marts 2017 diskuterede en gruppe havnefolk, hvordan man bygger en by forfra midt ude på vandet i Københavns Havn. Udviklingsdagen blev det første åretag til projektet ”By Forfra”.

Workshops og inspirationsmøder

Mange projektmagere står med identiske udfordringer, når de skal i gang med deres havneprojekt. Afhold workshops og inspirationsmøder, hvor du kan rådgive i plenum. Inviter myndigheder og søulke, som kan øse ud af deres viden. Indlæg også gerne et socialt element efter de faglige indspark, så havneaktørerne kan mingle med hinanden. Oven i matroshatten får du indblik i de problemstillinger, som optager projektmagerne. Hold øje med, om der danner sig et mønster i deres spørgsmål. I så fald er det på tide at lave en workshop for dem, der er i samme båd. Temaer kan for eksempel berøre:

  • Ønsker og ideer til vores havn
  • Inspiration til kreative havneprojekter
  • Muligheder og begrænsninger i havneområderne
  • Rådgivning om sikkerhed og tilladelser
  • Fundraising til små projekter

Udtænk et format, som du kan gentage med jævne mellemrum. Hermed har du materiale i erfaringsbanken til en anden god gang. Overvej desuden, om det giver mening at skræddersy nogle møder til bestemte målgrupper såsom selvstændige, foreninger eller uddannelsessteder.

null

Vi deltog i en workshop, hvor vi networkede med andre folk i havnen. Der var en masse, der var super engagerede i alt det havnehalløj. Det var godt at få nogle fif derfra.

Fredrik Malte Petersen / Cph Raft Entertainment

Workshop på Kayak Bar
Hvordan får alle en god oplevelse ved vandet? Projektmagere, erhvervsdrivende og organisationer udvekslede drømme og erfaringer på et morgenmøde i 2018.

FOTOCREDIT
Jasper Carlberg, Nina Vindum Rasmussen, Troels Heinen

HAVNETIP
Undersøg, om du kan etablere en grejbank i din by. Grejbanken bør indeholde alt fra flydespærrer og bøjer til våddragter, kajakker, sikkerhedsudstyr, flåder, værktøj, borde, stole, og hvad man ellers har brug for. Måske vil en håndfuld projektmagere bistå med at drive udlejningen.

Udvalgte interviews