Københavnerfejring

Københavnerfejring

850-års fødselsdagsfest for København med pool party og andre sjove aktiviteter i havnen.

København fyldte 850 år i 2017, og det skulle naturligvis fejres.

Der var indbudt til en stor fødselsdagsfest, hvor byen blev hyldet med musik, mad, kultur, viden, historie, skattejagt, DJ’s og fællesskab i Kulturkvarteret på Slotsholmen, arnestedet for Københavns grundlæggelse og i dag byens centrum for magt, viden og kulturformidling.

Ifølge Saxo grundlagde Absalon København i 1167. Fejringen begyndte derfor klokken 1167 (altså klokken 12:07) med 1167 gratis Københavnerstænger og 1167 gratis Carlsberg-øl i Kulturkvarteret.

DJ’s spillede op i ruinerne under Christiansborg, mens der var åbent hus i BLOX på havnefronten. Man kunne deltage i debatter om København på P4 København-scenen og fortælle sine egne københavnerhistorier hos Peter & Solvognen, da projektet “Historien om Danmark” dykkede ned i Københavns lokalhistoriske guld gennem beboernes egne minder og anekdoter.

Der blev spist københavnermiddag på tværs af generationer ved langbordene og festet langs kanalerne til lyden af byen og ikoniske københavnerbands. Tivolis storslåede fyrværkeri afsluttede dagen med bravour.

Arrangementet var støttet af Kulturhavn365.

STED Københavns Kulturkvarter ved Slotsholmen, 1218 København K
TIDSPUNKT 2/9 2017 kl. 12.07-02.00
ARRANGØR Golden Days
FOTOCREDIT Longfei Wang og Malthe Ivarsson
LÆS MERE Golden Days

Flere artikler