Klassisk på Kyssetrappen

Klassisk på Kyssetrappen

Fire koncerter på en flydende koncertpram.

Over fire torsdage inviterede GoBoat og Ofelia Plads til klassisk musik i det fri. Arrangørerne spillede på sanserne i deres omtale af koncertrækken:

null
Mærk luften i ansigtet, duften af saltvand og klassisk musik i øregangen. Velkommen til “Klassisk på Kyssetrappen”.

GoBoat og Ofelia Plads / Arrangører

Ved hver koncert blev et klassisk orkester sejlet ud i Kvæsthusgraven på en flydende koncertpram, mens publikum kunne tage plads på Kyssetrappen.

20/7: The Piazzolla Orchestra
The Piazzolla Orchestra spiller musik, der udspringer af tangoen og af Buenos Aires. De henter også inspiration og raffinement fra nogle af de store europæiske komponister som Bach og Vivaldi.

Orkestret indledte “Klassisk på Kyssetrappen” på flot og farverig vis. Forsangeren døjede ganske vist med en anelse søsyge på den vuggende scene, men det var ingen hindring for en festlig koncert. De sydamerikanske rytmer fik sågar et garvet dansepar til at kaste sig ud i en svingom bag ved de fyldte tilskuerrækker.

27/7: Halvcirkel
Strygekvartetten Halvcirkel udforsker lydbilledet og fremstillingen af klassiske kompositioner gennem improvisation, elektronik og nytænkende programsammensætning.

Denne torsdag fyldte de Ofelia Plads med eksperimenterende musik iført hvidt tøj fra top til tå. Koncerten blev en halv time forsinket på grund af regn, men heldigvis klarede vejret op, så strygekvartetten kunne gennemføre koncerten.

17/8: Pernille Rosendahl og Who Killed Bambi
Ved tredje udgave af “Klassisk på Kyssetrappen” slog strygekvartetten Who Killed Bambi pjalterne sammen med sangerinden Pernille Rosendahl. I fællesskab præsenterede de nye versioner af numre fra bl.a. Swan Lee og The Storm. Som ekstra krydderi leverede de også fortolkninger af Tove Ditlevsens “Kvindesind”.

24/8: Toke Møldrup
Den anerkendte cellist Toke Møldrup stod for sommerens sidste koncert på gyngende grund. Toke Møldrup er blandt meget andet solocellist ved Copenhagen Phil. Koncerten bød på Bachs Cellosuiter og sluttede med en smuk fortolkning af “I Danmark er jeg født”.

De fire koncerter var støttet af Kulturhavn365.

STED Kyssetrappen, Kvæsthusbroen, 1250 København K
TIDSPUNKT 20/7, 27/7, 17/8 og 24/8 2017 – alle dage fra kl. 17-18
ARRANGØR GoBoat og Ofelia Plads
FOTOCREDIT Lisbeth Johansen og Christian Als
LÆS MERE GoBoat

Flere artikler