To mennesker gå langs havnefronten ved Islands Brygge

Hjælp projektmagerne godt fra land

To mennesker gå langs havnefronten ved Islands Brygge

Hjælp projektmagerne godt fra land

Giv projektmagerne en enkelt indgang til kultur i havnen. Hold døren åben, og bak dem op hele vejen igennem. Kaffe på kanden er selvsagt et must.

Hjælp projektmagerne godt fra land

Giv projektmagerne en enkelt indgang til kultur i havnen. Hold døren åben, og bak dem op hele vejen igennem. Kaffe på kanden er selvsagt et must.

Rådgivning og peptalks

Havnen er ikke nødvendigvis en nem scene at indtage. Nogle projektmagere har aldrig lavet kulturaktiviteter før – og slet ikke i havnen. Hjælp dem med at overkomme bump på vejen. Den personlige opbakning batter i den grad. Bidrag med peptalks, motivation og rådgivning, når de møder modstand.

Imødekom de aspekter, projektmagerne efterspørger. De kan spænde bredt: fra ideudvikling til kontakter og praktisk afvikling. Vær på forkant i forhold til uforudsete forhold, og få dem til at tænke i plan B-muligheder. Mangler du ekspertise på et område, yder du fin assistance ved at guide dem i retning af havnespecialister, der kan svare.

null

Jeg arbejder alene i modsætning til mange andre. Det betyder vildt meget, at der er nogen, som er imødekommende og støtter op på alle tænkelige måder.

Maj Dørup / Kunstner

Foto: Mads Tolstrup

Kaffeslabberas
Skab et fysisk rum, hvor folk har lyst til at lægge vejen forbi til en kop kaffe og en snak om deres projekt.

Typiske spørgsmål

  • Tilladelser: Hvilke skal man bruge, og hvordan får man dem i hus? Kravene veksler fra kommune til kommune. Læg op til, at projektmagerne kontakter havnemyndighederne, kommunen og politiet i så god tid som muligt
  • Afviklingssted: Projektmagerne ønsker ofte konkrete bud på lokationer. Det gælder både havneområder mere bredt, men også specifikke pladser, bygninger med videre
  • Markedsføring: Mange ønsker input til, hvordan de kan promovere deres event, særligt hvis de ikke kan trække på deres eget netværk. En bro til de etablerede medier er guld værd. Du møder dyb taknemmelighed, hvis du tilmed vil producere en video eller andet brugbart PR-materiale, som kan bidrage til at bryde gennem lydmuren
  • Andre puljer: Nogle efterspørger en liste over andre puljer, de kan søge. Kortlæg, hvilke små puljer dit lokalområde byder på, så du er forberedt, når spørgsmålet kommer

null

Vi fik ikke kun midler gennem Kulturhavn365, men også synlighed og opbakning. Vi følte, at Kulturhavn365 troede på vores events, selvom de var lidt skøre.

Luiza Scalco / GivRum

FOTOCREDIT
Sofia Busk, Mads Tolstrup

HAVNETIP
Tag ud i havnen, og opsøg projektmagerne. Oplev deres store engagement, og støt dem til det sidste. Også når deres arrangement finder sted. Du vil opleve, at du bedre kan rådgive andre fremadrettet, når din egen rygsæk er spækket med havneoplevelser.

Udvalgte interviews