Gavlmaleri i Nordhavn

Gavlmaleri i Nordhavn

En kvinde svømmer rundt på en husgavl i Nordhavn.

I april 2018 udsmykkede Jacoba Niepoort en bygning ved Stubbeløbgade. Maleriet forestiller en kvinde, der svømmer under vand. Havnen bliver hermed trukket op på land.

Jacoba har brugt en tynd, gennemsigtig grunder og derefter malet med utonet base C-vægmaling med en lille smule blåt i. Den kombination giver en gennemsigtig og løbende effekt, som understøtter vandtemaet yderligere.

I byrummet er man underlagt nogle forhold, som kan komplicere den kreative proces. Det frostkolde vejr i marts bevirkede, at Jacoba var nødt til at udskyde maleprocessen, indtil vejret blev lunere. Ellers ville malingen nemlig krakelere efter ganske kort tid.

Da hun kom i gang, blev det en stor oplevelse at male værket.

null
Det har været udfordrende, lærerigt og givet mulighed for nye samarbejder med lokale i området.

Jacoba Niepoort / Kunstner

Ifølge kunstneren egner havneområder sig godt til gadekunst, da de ofte har mere plads. København har generelt masser af potentiale til flere vægmalerier, mener hun. Jacoba har især kastet sin kærlighed på de vandrelaterede af slagsen. Så hold øje med undervandsmalerierne på din færden rundt i byen.

Gavlmaleriet i Nordhavn er permanent og kan derfor nydes i mange år af besøgende og folk fra området. Maleriet er støttet af Kulturhavn365.

STED Stubbeløbgade 5, 2150 Nordhavn
TIDSPUNKT April 2018
ARRANGØR Jacoba Niepoort
FOTOCREDIT Andreas Raun Arneberg
LÆS MERE Jacoba Niepoort

Flere artikler