Flydende juletræ

Flydende juletræ

Et otte meter højt grantræ på sejltur gennem havnen.

På byens pladser er der tradition for at sætte et juletræ op i december måned. Denne jul var det havnens tur til at mærke julestemningen.

Kunstnerkollektivet Illutron sejlede frem og tilbage i hele december med et flydende juletræ. Illutron har mange års erfaring med at bygge alternative flydende konstruktioner, som både kan bære og være stabile.

Det eneste designkriterie for juletræet var, at det skulle være så højt, at broerne måtte åbne sig for at lade juletræet passere. Som Christian Liljedahl fra Illutron forklarer:

null
Normalt åbner broerne for gamle sejlskibe, men nu er havnen blevet en havn af kultur og poesi. Derfor åbner vi altså også broerne for juletræer.

Christian Liljedahl / Kunstner

Det anseelige grantræ målte knap otte meter i højden og blev placeret på en specialbygget flåde med den nødvendige stabilitet. Pyntet med kulørte LED-lamper og ledsaget af stemningsmusik sænkede julehyggen sig også over havneområdet hele december. Det vækkede stor begejstring hos de overraskede folk, der opdagede træet sejle gennem Københavns Havn.

Det flydende juletræ var støttet af Kulturhavn365.

STED Fra Sydhavnen til Nordhavn
TIDSPUNKT December 2015
ARRANGØR Illutron og Havnepoesi
FOTOCREDIT Schack Lindemann
LÆS MERE Illutron

Flere artikler