Den usynlige by

Den usynlige by

Havnerundfart med fokus på det 20. århundredes flygtningeskibe.

Når flygtninge ankommer, lever de først på kanten af byen. På denne alternative havnerundfart spurgte Copenhagen Architecture Festival, hvordan arkitekturen påvirker følelsen af at høre til midt i det midlertidige.

Havnen er et sted med flydende grænser i mere end én forstand, hvilket blev tydeligt for beboerne på det 20. århundredes flygtningeskibe. Selvom nutidens asylcentre ikke kun er for de søstærke, så er de stadig metaforiske grænseovergange: mellem ude og hjemme, inklusion og eksklusion, tryghed og fremmedgørelse.

Havnen optrådte således som hovedkarakter i fortællingerne om havnens bådflygtninge siden 2. verdenskrig og de fysiske rammer, de har måttet bevæge sig i og forholde sig til.

Festivalarrangørerne så derfor en stor værdi i at bruge havnen som fysisk ramme. De kan nemt forestille sig at gøre endnu mere brug af havnen de kommende år.

null
Vi har været meget glade for at bringe aktiviteterne ud i havnen, som er så stor en del af Københavns byrum og fortælling.

Josephine Michau / Copenhagen Architecture Festival

Ekspertpanelet ombord på kanalbåden bestod af filminstruktøren Vladimir Tomic, arkitekt Jonas May fra Røde Kors samt Sara Fredfeldt Stadager fra Dansk Jødisk Museum.

Arrangementet var støttet af Kulturhavn365.

STED Inderhavnsbroen i Nyhavn, 1401 København K (mødested)
TIDSPUNKT 6/5 2017 kl. 16.30-17.30
ARRANGØR Copenhagen Architecture Festival
FOTOCREDIT Copenhagen Architecture Festival
LÆS MERE Copenhagen Architecture Festival

Flere artikler