Cloud Lux

Cloud Lux

Selvlysende kunstinstallation på havnepromenaden.

“Cloud Lux” var en kunstvideoinstallation, som i to uger befandt sig på havnepromenaden ud for Havnegade 33.

Projektets fysiske udtryk byggede på et tidligere støttet projekt med titlen “Døren”. Når mørket faldt på, havde “Cloud Lux” den egenskab, at værket lyste. Døren var nemlig malet med såkaldt “glow in the dark”-maling.

Ved åbningen var der blandt andet theremin-koncert. En theremin er et instrument, der minder om en violin. Musikeren spiller på den med armene svævende omkring instrumentet i en bestemt afstand. Det er afstanden til metallet på thereminen, der afgør, hvilke lyde der frembringes.

null
Området ved Havnegade er et forholdsvist pænt og arkitekttegnet område. Vores aktivitet dannede en kontrast med sit spraglede udtryk og sine abstrakte elementer.

Lizette Bryrup / Kunstner

Koncerten blev akkompagneret af en liveperformance udviklet af danseren Karina Højgaard. Performancen bestod af en voksen og et barn, der begge hentede elementer fra scener i videoinstallationen. I løbet af den cirka 20 minutter lange performance interagerede de to med publikum.

Både koncert og liveperformance rummede selvlysende elementer ligesom værkets fysiske dørdel.

Installationen og performancen skabte kontrast til det pæne Havnegade-område med deres spraglede udtryk og abstrakte elementer. Placeringen ved havnen bevirkede desuden, at vand, vejr og luftrum indvirkede på installationens udtryk.

Installationen var “døgnåben” i 14 dage og støttet af Kulturhavn365.

STED Havnegade 33, 1058 København K
TIDSPUNKT 22/4 – 6/5 2016
ARRANGØR Blanche Productions ved Lizette Bryrup i samarbejde med Kunstgruppen 1:1
FOTOCREDIT Blanche Productions
LÆS MERE Blanche Productions

Flere artikler