Blomsterbøje

Blomsterbøje

Flydende blomsterbed i havnen.

Kunstneren Christian Liljedahl mener, der mangler flere blomster i havnen. De privatejede bolværker fremstår tomme og triste selv om sommeren, mener Christian. Derfor har han udviklet nogle såkaldte “blomsterbøjer”, som spreder kulør i vandkanten.

Christian er tilknyttet kunstnerkollektivet Illutron, og han har stor erfaring med at skabe kunst og kultur i Københavns Havn.

Blomsterbøje-ideen udspringer af en brainstormsession med en kunstnerkollega fra Illutron. Temaet lød: Hvilke poetiske projekter kan vi lave i havnen? Et af svarene var flydende blomster. Som Christian forklarer:

null
Jeg vil gerne lave noget, som folk kun læser om i bøger. Poetiske billeder og overraskelser, som gør, at folk måske kommer til at tænke lidt ekstra over verden.

Christian Liljedahl / Kunstner

Christian overvejer også at lave en anden version af det flydende blomsterbed. Fremfor en flad og lav blomsterbøje vil han lave en, der er tre meter høj og bare har én blomst i toppen.

I mellemtiden vugger den eksisterende blomsterbøje videre i vandkanten ved Illutron. Blomsterbøjen er støttet af Kulturhavn365.

STED Illutron, Refshalevej 167, 1432 København K
TIDSPUNKT September 2017
ARRANGØR Christian Liljedahl
FOTOCREDIT Christian Liljedahl og Nina Vindum Rasmussen
LÆS MERE Havnepoesi

Flere artikler